Innerlijke rust

De voorbereiding op mijn boekpresentatie brengt weer veel naar boven. Het inzicht dat ik zo ontzettend geploeterd heb, zo ontzettend mijn best heb gedaan om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik liet mij altijd maar uitdagen, de lat werd steeds hoger gelegd en de druk opgevoerd. En dan krijg je op een gegeven ogenblik te horen dat je een ‘vertekend zelfbeeld’ hebt.

Nooit van gehoord, wat is dat eigenlijk? Het betekent dat je ideeën, gedachten en overtuigingen over jezelf anders zijn als dat anderen je zien. Wat doet zo’n opmerking dan met je? Ik ben op zoek gegaan maar wat ik tot vandaag de dag nog steeds jammer vind is dat de persoon die dit tegen mij heeft gezegd niet duidelijk is geweest. Ik wist niet waar ik aan kon werken om een beter zelfbeeld te krijgen.

Misschien zag ze wel meer potentie in mij als dat ik zelf zag. In ieder geval kwam ik in een andere levensfase waarin ik mezelf vrij wilde maken van wat anderen van mij vinden. Eerst moest ik ontdekken wie ik nu zelf was en wat mijn kwaliteiten en talenten waren zodat ik niet langer op mijn tenen hoefde te lopen. Ik kreeg hiervoor alle ruimte doordat ik ziek werd en mijn baan verloor.

Terugkijkend ben ik deze persoon dankbaar omdat ik een weg ben ingeslagen die mij zo ontzettend veel inzicht heeft gegeven. Ik ben mij bewust geworden van mijn grenzeloosheid waardoor ik last kreeg van zaken en mensen die teveel invloed hadden op mijn energie. Dit was mijn eerste opdracht, ik moet leren om voor mezelf op te komen. Zo waren er veel veranderingen noodzakelijk. Geheel in eigen tempo pakte ik mijn zwakke kanten aan en wanneer ik iets nodig had dan werd dit mij op toevallige wijze ook aangereikt. Mijn coach zei altijd: Ingrid, niets is toeval, het valt je toe!’

Op deze toevallige momenten was ik het universum dankbaar. Ik had héél sterk het gevoel dat ik werd geholpen om te komen waar ik wil zijn. Ontploeteren, vrij zijn, vrij voelen dat is het streven van mij. Dit is voor mij een vol leven. Doen waar je zin in hebt, vanuit innerlijke rust je leven dag na dag invulling zien te geven. Niet moeten maar mogen werken. Wat ik mij zelf heb voorgenomen is dat hét moment er toe doet. Wat ik in hét moment zeg of doe heeft gevolgen en consequenties voor de toekomst. De regie ligt in mijn eigen handen!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Innerlijke rust

De cirkel lijkt rond

Boekpresentatie

Mijn verhaal

Je doel bereiken

Comfortzone